Децата на 21 век-2част

В продължение на предишната публикация искам да отбележа че проучването „Децата на 21 век“ не цели само и единствено да посочи видните промени в поведението, и ежедневието на децата. То има за цел да акцентира върху днешната ситуация и да открие начините с които да се приспособим към съвремието, без да се отклоняваме кардинално от общоприетите норми с които всички сме отраснали. Децата днес са и биват поощрявани да бъдат ярки индивидуалности с надеждата че така ще покажат и развият потенциала си. В същото време общество съставено от изявени индивидуалности и тежки характери поощрявани от родителите и възпитателите си несъмнено е обречено на позволявам си да използвам думата „регрес“. Някои от решенията които се открояват и се доказват във времето са:
1. Непрекъснато обучение на учителите относно най- новите проучвания и резултати в науката и конкретно в дисциплините, които те преподават.
2. Споделяйки опита си в тази сфера, държавите и съответните управляващи образованието контролни, и ръководни органи имат възможност да се поучат от вече извършени промени, и нововъведения от други, и така да се възползват от успешните практики в чужбина.
3. Близка връзка и работа заедно с родителите, с които да се опитаме да изградим навици, дисциплина и да им внушим колективен дух. Защото хората от самото Начало живеят и работят заедно, индивидуалните опити и труд не са дотолкова резултатни, колкото са опитите и трудът на групата. Много по-вероятно е да постигнем успех полагайки общи усилия, отколкото да прехвърляме отговорността и да обвиняваме само учителите, или само родителите.
Ако някой от Вас има какво да допълни. или иска да изрази съгласие, или несъгласие с написаното по-горе, моля да го направи без никакви колебания.

Please follow and like us:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *